Huidverbeterende massage: Wat doet deze massage?

 

Naarmate je ouder wordt verlies je steeds meer collageen. Een stofje in je lichaam dat je huid elastisch en rimpelvrij houdt. Naast speciale producten om het collageen te stimuleren, heb je ook de mogelijkheid om door middel van een massage het collageen te bevorderen. Een huidverbeterende massage is eigenlijk een soort fitness voor de huid. Net zoals je je lichamelijke conditie verbetert door te sporten, zo verbeter je de conditie van je huid met een massage. Huidfuncties worden verbeterd, doordat cellen in de diepere huidlagen worden gestimuleerd. Dit resulteert in een stralende, gezonde huid.Wanneer je de conditie van je huid wilt verbeteren, is een persoonlijke kuur aan te raden. Afhankelijk van je huidconditie kun je in het begin vaker achter elkaar komen om je huid lekker aan het werk te  zetten. Daarna zijn maandelijkse onderhoudsbehandelingen aan te raden. Juist door regelmatig een huidverbeterende massage te ondergaan, blijft je huid in topconditie!’

Hieronder vind je uitleg over 2 soorten huidverbeterende massagetechnieken die zowel als individuele massage toegepast kunnen worden, maar ook perfect gecombineerd kunnen worden! Afhankelijk van het huidtype en de wensen van jou als klant kun je dus een perfecte gezichtsbehandeling krijgen!

Bindweefselmassage

Cosmetische bindweefselmassage Een cosmetische bindweefselmassage verbetert de huidstructuur. Het is een massage die de celvernieuwing activeert. Hierdoor krijgt de huid een jonger aanzien. Het beste resultaat wordt verkregen in kuurverband.
Hoe werkt bindweefselmassage?
Door de bindweefselcellen te prikkelen gaat het lichaam deze cellen sneller aanmaken. Door de huid als het ware topsport te laten uitvoeren worden de collagene en elastine vezels aangemaakt die de structuur van de huid verstevigen. Hierdoor verbetert ook de opname van werkstoffen uit de crèmes die u gebruikt. De huid gaat er stralend en jonger uitzien.
De behandeling
De massage wordt zonder tussenstof uitgevoerd.
Het is een stevige knijptechniek in verschillende uitvoeringen. Vaak wordt aan mij gevraagd; “Doet het pijn?” Dit is natuurlijk per persoon verschillend. De ene persoon heeft hogere pijngrens dan de ander. Ook heeft de psychische kant een belangrijke rol. Wanneer je hormonaal of emotioneel uit balans bent kan de massage pittiger aanvoelen dan wanneer je goed in je vel zit. Uiteraard wordt hier tijdens de behandelingen rekening mee gehouden.

Deze behandeling is uitermate geschikt bij
– anti-aging
– littekenbehandeling
– bestrijding van cellulitus (panniculose)
– in conditie houden van de huid na een cosmetische ingreep zoals een facelift

Pincementsmassage

Dit is een massage methode ontwikkeld door de Franse arts Dr. Jacquet. Hij ontwikkelde deze methode in zijn instituut voor Dermatologie. Hier behandelde Dr. Jacquet huidziekten, huidafwijkingen en littekenweefsel met deze door hem ontwikkelde techniek. Mevrouw Adry Hermans bracht deze techniek naar Nederland.
Later kreeg men inzicht in de neuroreflectorische werking van de bindweefseltechniek waartoe de pincement massage behoort. De pincementsmassage is een reflectorische massage, de zenuwuiteinden worden in de huid geprikkeld, hierdoor wordt de spanning in de zenuwuiteinden gereguleerd d.w.z. in balans gebracht.
Het beïnvloedt direct het innervatiesysteem en indirect de bloed- en lymfestroom. Door deze massage wordt het regulatiestyeem van het lichaam geactiveerd, zodat direct een verbetering optreedt van alle huidfuncties. Het bindweefsel, de werking tussen corium en epitheel, de elasticiteit van de bloedvatwanden, de werking van de klieren,en de chemische huishouding, en daardoor de regeneratie van de huid wordt gunstig beïnvloed. Daardoor ontstaat er een verbetering van het bindweefsel.
De behandeling
De massage wordt zonder tussenstof uitgevoerd.
Het is een kort prikkelende knijptechniek in drie verschillende uitvoeringen en sterktes (diepe, middeldiepe en oppervlakkige kneepjes).
De pincement massage reguleert de doorbloeding van de huid. De behandelde huid komt tot rust en de massage zorgt voor een betere balans van de huid. Het beste resultaat wordt verkregen in kuurverband.
Uitvoering
De pincementsmassage is toepasbaar als losse behandeling of in combinatie met een huidverbeterende/verzorgende behandeling. In kuurbehandeling in geval van specifieke huidproblemen of klachten. De massage techniek is ook een uitstekende voorbereiding van de huid op een cosmetische facelift behandeling.
De behandeling is uitermate geschikt voor:
– Huidverbetering
– Behandeling van kleine littekens, bijvoorbeeld als gevolg van acne.
– Behandeling van couperose. Dit zijn kleine bloedvaatjes onder de huid van de wangen, neus en voorhoofd, zichtbaar als rode streepjes.
– Acne
– Verslapte huid
– Atrofische huid
– Slecht doorbloede huid/rokershuid
Wil je een huidverbeterende massage/behandeling ondergaan? Neem dan contact met ons op. Wil je weten wat een huidverbeterende “Hyaluronic” gezichtsbehandeling kost? Kijk dan op onze prijslijst.
Ben je zelf schoonheidsspecialiste en wil je deze massagetechnieken leren? In ons opleidingsinstituut kun je een 3-daagse training “Huidverbeterende massage” volgen.