Opleiding schoonheidsspecialiste wat leer je?

Opleiding schoonheidsspecialiste niveau 3 wat leer je?

Nieuwsgierig wat je leert tijdens de opleiding schoonheidsspecialiste? Lees hier verder wat je leert…

schoonheidsspecialiste

Wat is het beroep schoonheidsspecialiste niveau 3?

Het erkende beroep schoonheidsspecialiste is een beroep dat valt onder de uiterlijke verzorging. Wanneer je erkend schoonheidsspecialiste bent heb je kennis van de huid, het lichaam, je kunt een gezichtsbehandeling en een lichaamsbehandeling geven, maar je bent nooit uitgeleerd! Het vak schoonheidsspecialiste ¬†een een veelzijdig en breed beroep. Je kunt alle kanten in; massage’s, specialisatie zoals acne en ontharingstechnieken enzovoort.

De opleiding schoonheidsspecialiste niveau 3

Bij Opleidingsinstituut LaSarel leer je in 14 maanden het beroep schoonheidsspecialiste niveau 3. Tijdens deze dagopleiding leer je zowel theoretische als praktische vaardigheden. We werken in kleine groepen (maximaal 6-8 leerlingen) dus je hebt volledige aandacht en je leert snel.
De theorie bestaat uit:

  • Cellen en weefsels, alles over cellen en weefsel in je lichaam (met name de huid)
  • Spieren en botten
  • Theorie van de praktijk (waarom je een praktische handeling uitvoert en hoe)
  • Ondernemen, alles wat er komt kijken bij het draaien van een salon en eventueel het starten daarvan

De praktijk bestaat uit:

  • Een gezichtsbehandeling uitvoeren, reinigen, epileren, verven wimpers en wenkbrauwen, harsen, masseren, masker en pakkingen leggen, huidanalyse maken, omgaan met verschillende apparatuur
  • Een lichaamsbehandeling, harsen van benen, oksels en armen, lichaamsmassage, diverse apparatuur, lichaamspakkingen, huidanalyse
  • Cosmetische hand -en voetbehandeling. Het verzorgen van nagels en masseren van handen en voeten.

Wat heb je allemaal nodig tijdens de opleiding schoonheidsspecialiste niveau 3?

Vergis je niet, het is een pittige opleiding en er wordt veel zelfdiscipline van je gevraagd. Je gaat 1 dag in de week naar school bij ons opleidingsinstituut. In de rest van de week is het de bedoeling dat je thuis aan de slag gaat met de theorie en de praktijk. Je kunt thuis een behandelstoel plaatsen zodat je kunt oefenen op vrienden en familie. Voor de theorie moet je veel zelfstudie doen. Afhankelijk van hoe snel je leert moet je denken aan ongeveer 6 uur per week.

Materialen

Je koopt een pakket waar alles in zit voor de praktijk. Van linnengoed tot aan producten. Wanneer iets op is tijdens de opleiding kun je het bijbestellen in onze groothandel. Je krijgt ook een boekenpakket. We werken met de methode van Visavie, beautylevel 1,2 en 3 en het boek Ondernemen. Ook koop je een jaarlicentie online omgeving zodat je oefenvragen kunt beantwoorden en filmpjes kunt bekijken over de praktijk.

Modellen

Iedere praktijkles neem je een model mee naar school waarop je gaat werken. Je hebt dus de volledige praktijkles tijd om je handelingen uit te voeren. Uiteraard plannen we ook een aantal lessen in dat je op elkaar werkt. Daar leer je ook veel van omdat je dan de behandeling ook voelt. Vind je het lastig om aan modellen te komen? Geen probleem! Wij helpen je graag met het vinden van geschikte modellen!

Stage

Je bent bij ons niet verplicht om stage te lopen, maar het is wel raadzaam om een aantal dagen in een salon mee te lopen zodat je weet hoe het eigenlijk in de praktijk gaat. Dit mag je dus zelf helemaal bepalen.

Meer informatie

Lijkt het je wat om de opleiding schoonheidsspecialiste te volgen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!